/ Produkter

Internet of Things

Internet of Things (IoT), eller som det heter på svenska, sakernas internet. Det är ett samlingsnamn för teknologier som möjligör att koppla upp saker i din omgivning till internet.

Varför ska man ha dem uppkopplade? Till exempel för att att veta om allting är bra, för att hämta statistik eller för att styras på distans. Det ger möjlighet för tillverkande företag att ge sina produkter ett större kundvärde och bättre återkoppling på hur produkterna används. Det möjligör även att förändra affärsmodellen för ett helt affärssegment.

Vi tog fram en säker lösningen som bland annat kan läsa ut data från en vanlig databuss, skicka och ta emot relevant information via 2G/3G till servrar och sedan presentera detta via webgränssnitt. Vi kontaktade ASSA ABLOY Entrance och blev deras tekniska leverantör till en förstudie att använda IoT på industriportar från ett service perspektiv.

Det blev ett lyckat projekt och vi har idag rättigheterna för att använda lösningen inom andra områden - kontakta oss gärna om ni vill veta mer!